مقالات

آموزش نصب Nginx در لینوکس

وب‌سرور Nginx به‌خوبی با پلتفرم‌های یونیکس، ویندوز و مک سازگاری دارد و گفته می‌شود چیزی حدود ۱۲ درصد از سایت‌های اینترنتی خدمات خود را از وب‌سرورهای Nginx دریافت می‌کنند. در این مقاله نصب Nginx را بر روی سیستم عامل لینوکس آموزش میدهیم. اما پیشنهاد می کنیم قبل از هر چیز مقاله نحوه اتصال به سرور مجازی لینوکس را بخوانید.

راهنمای نصب Nginx

برای نصب nginX روی سیستم عامل لینوکس به صورت زیر عمل می‌کنیم.

Centos

#yum install nginx

Ubuntu

#apt-get install nginx

نصب Nginx

فایل‌های configuration برنامه nginx در مسیر زیر قرار دارد.

مسیر فایل‌های configuration در nginx

Config فایل اصلی که می‌خواهیم با آن کار کنیم nginx.conf است. این فایل را به طور مستقیم تغییر نمی‌دهیم. ابتدا یک کپی از این فایل می‌گیریم  و آن را تغییر خواهیم داد. همچنین یک دایرکتوری به نام conf.d وجود دارد. اگر بخواهیم تنظیماتی را برای nginx اضافه کنیم می‌توانیم درون این دایرکتوری بنویسیم.

تنظیمات nginx

برای بهتر کار کردن روی این سیستم عامل بهتر است در ابتدا برنامه virtual code را دانلود کنیم و روی سیستم عامل خود نصب می‌کنیم. پکیج این برنامه را از سایت دریافت می‌کنیم. و با دستور wget آن را دانلود خواهیم کرد.

دانلود و نصب برنامه virtual code

حال باید برنامه را نصب کنیم. برای این کار از دستور dpkg برای نصب استفاده خواهیم کرد. کانفیگ فایل را اگر باز کنیم (nginx.conf) چند بخش مختلف را مشاهده خواهیم کرد.

1_ {} : مجموعه دستوراتی را که درون {} نوشته می‌شود را context گفته می‌شود.

2_ در بخش‌هایی مانند زیر نوشته شده است. این مقادیر یعنی دایرکتوری‌های confg  را صدا می‌کند.

نصب Nginx

پیاده سازی تنظیمات Nginx

حال می‌خواهیم تنظیمات کامل را روی nginx پیاده سازی کنیم.

برای ساخت یک host یا virtual host نیاز به 2 بخش اصلی درnginx  است.

1-events{}

2-http{}: این بخش برای شناسایی Virtual host است و برای معرفی آن از server{} باید درون این بخش استفاده کنیم. برای درک بهتر مثال زیر را بررسی می‌کنیم.

3-server{}: در بخش server باید اطلاعات کلی در مورد سرور را وارد کنیم که از این قبیل می‌توانیم به موارد مهم در زیر اشاره کنیم.

3-1- listen: به کمک این شاخص می‌توانیم پورت مورد نظری که سرور می‌خواهد روی آن گوش کند را بنویسیم.

3-2- server_name : server name را می‌توانیم به چند طریق مختلف بنویسیم. اگر سیستم به طور localhost باشد می‌توانیم خود localhost را بنویسیم و یا اگر سیستم ما نام دیگری دارد می‌توانیم آن را هم بنویسیم. برای پیدا کردن نام‌های مختلف سیستم خود می‌توانیم وارد مسیر /etc/hosts شویم و نام سیستم خود را مشاهده کنیم. ولی بهتر است به کمک IP این بخش را صدا بزنیم. اگر localhost باشد می‌توانیم از 127.0.0.1 و اگر ip سیستم را داریم 192.168.100.100  را وارد می‌کنیم.

3-3-  root : درون این بخش باید مسیری که صفحات website ما قراردارد را بنویسیم. روی سیستم عامل linux اطلاعات وبسایت‌ها درون مسیر /var/www/html/ قرار می‌گیرد.

3-4- location : درون مسیر /var/www/html/ برای هر پروژه یک دایرکتوری وجود دارد. در این بخش باید دایرکتوری مربوط به این پروژه را معرفی کنیم. سایت‌ها اگر درست کار کنند پیغام 200 را باز میگرداند. پس می‌توانیم با کد return عدد 200 را برگردانیم یعنی سیستم اوکی هستش و اگر به جز هر پیغامی‌داد خطا نمایش دهد.

3-5- index : وقتی وارد یک سایت می‌شویم اولین چیزی که نمایش می‌دهد فایل اصلی سایت است و معمولا نام آن را index.html می‌گذارند. به همین دلیل index index.html را در این بخش می‌نویسیم.

بعد از اتمام این بخش وارد مسیر cd /var/www/html/ می‌شویم  و نام فایل idex.nginx-debian.html را به index.html تبدیل می‌کنیم.

تغییر نام فایل به  index.html

با زدن آدرس ip این سرور می‌بینیم که به صفحه نخست nginx متصل می‌شویم.

صفحه نخست nginx

ما یک فایل درون مسیر /var/www/html/welcome/ به نام index.html ایجاد کردیم. حال اگر مرورگر خود را به صورت زیر سرچ کنیم می‌بینیم که پیغامی‌ که در بخش welcome قسمت کد‌ها نوشتیم را نمایش می‌دهد.

پیغام welcome

حال اگر قسمت welcome را درون فایل nginx.conf را کامنت کنیم می‌توانیم فایل index.conf را به خوبی مشاهده ‌کنیم.

مشاهده فایل index.conf

در قسمت location می‌توانیم عدد 404 را بنویسیم، وقتی لاگین کنیم سیستم ارور می‌دهد. می‌توانیم این عدد را به هر صورت که دلخواه است تغییر دهیم. برای نمایش خطا در یک سایت می‌توانیم از این دستور استفاده کنیم.

اگر برای نصب Nginx سوال داشتید یا دچار مشکل شدید، می توانید با متخصصین فنی ما در ابر زس تماس بگیرید.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا