مقالات

اشتراک فایل روی سرور‌های ابری

در این مقاله با بیان مزایای cloud storageها به بررسی دلایل مهاجرت به سرور‌های ابری می­‌پردازیم

اشتراک ابری

از زمان تولد سیستم‌های رایانه یکی از مهمترین مباحث، اشتراک فایل بین سیستم‌ها است. اگر چه در اوایل، این اشتراک تنها محدود به شبکه‌های داخلی می‌شد اما با گذشت زمان اشتراک فایل جای خود را در محیط اینترنت پیدا کرد و به یکی از مهمترین ویژگی‌های اینترنت تبدیل شد. شما با دانلود یک سریال و یا یک برنامه از کاربران این سرویس حساب می‌شوید اما موضوع مقاله ما مهاجرت به سیستم‌های جدید اشتراک فایل است:

FTP sever در برابر cloud storage

FTP واژه دیر آشنای دنیای رایانه است، که برای اشتراک فایل از آن استفاده می­شود. بیشتر کاربران از FTP به عنوان یک سرویس یاد می‌کنند اما در واقع FTP یک پروتکل اشتراک فایل است و بستگی دارد در چه محیطی استفاده شود. در دنیای رایانش ابری FTP یک پروتکل است که  می‌تواند فایل‌ها  را برای کاربران بدون محدودیت مکانی و زمانی  به اشتراک بگذارد اما در FTP  سرورها که در گذشته نه چندان دور مورد استفاده زیاد قرار می‌گرفتند دسترسی کاربران به راحتی محیط ابری نبود. البته در کشور ما ایران هم خیلی از شرکت‌ها و موسسات هنوز از FTP سرورها استفاده می‌کنند ما در این مقاله با بیان مزایای cloud storageها به بررسی دلایل مهاجرت به سرور‌های ابری می­‌پردازیم.

عضویت آسان

ویژگی اول که فرآیند دسترسی به فایل‌ها را آسانتر کرده این است که؛ اگر ادمین قصد داشته باشد که دسترسی به منابع و فایل‌ها برای کاربری ایجاد کند، در FTP server ها باید اول به محیط مدیریت وارد شود و سپس دسترسی‌ها را انتخاب و در نهایت به کاربر دسترسی را اعلام نماید. اما در سرور‌های ابری کار به صورت شگفت انگیزی راحت شده که کاربر می‌تواند در محیط وب و با استفاده از یک مرورگر به راحتی ثبت نام کند و تقاضای دسترسی به فایل‌ها را بدهد و ادمین تنها کاری که نیاز است انجام دهد تایید این دسترسی است.

انتقال آسان فایل

در FTP server های قدیمی شما برای انتقال فایل نیاز به برنامه داشتید و یا در پلتفرم های مختلف مشکلات خاصی برای شما ایجاد می شد اما با ظهور cloud storage و استفاده از سرور‌های ابری دیگر مشکل دسترسی و انتقال فایل به راحتی حل شد و شما تنها به یک مرورگر نیاز دارید و فرقی ندارد که از چه پلتفرمی استفاده می‌کنید.

بررسی تغییرات

این ویژگی تنها منحصر به ذخیره سازهای ابری است که شما به سادگی توانایی پیگیری تغییرات یک فایل را دارا هستید اما در FTP server ها فقط می‌توانید فایل را دانلود یا آپلود کنید و خبری از تاریخچه یا نمایش تغییرات فایل نیست البته در بعضی مقالات به این قابلیت بررسی ورژن فایل نیز گفته می شود.

هزینه

در نگاه اول راه‌اندازی سرور ابری و ایجاد دسترسی آن برای کاربران هزینه بر محسوب می‌شود و به همین علت است که شرکت‌ها تمایل به FTP server دارند اما با کمی بررسی می توان دریافت که هزینه انجام شده برای سرور ابری نسبت به کارایی آن بسیار مناسب تر از هزینه برای FTP server است.

امنیت

واژه­ای که می‌تواند به راحتی نظر هر مدیری را به خود جلب کند البته باید خاطر نشان کنم برای بررسی امنیت باید مقادیر زیادی بررسی شود که در این مقاله کوتاه فرصت کافی برای بررسی این تعداد موضوع نمی­باشد اما تفاوت‌های اصلی را به صورت مختصر در یک جدول ر بررسی می‌کنیم

موارد امنیتی ftp server Cloud storage
امنیت در انتقال استفاده از ssl/tls/ssh استفاده از ssl/tls
امنیت در ذخیره سازی به صورت اولیه قادر به کد گذاری نمی­باشد و نیاز به برنامه­ای دیگر دارد می تواند فایل‌ها را رمز گذاری نماید
امنیت در پشتیبان گیری تنها ادمین می‌تواند پشتیبان تهیه کند کاربران می‌توانند برای فایل‌های خود پشتیبان تعریف نمایند
تغییر تنظیم­های امنیتی تنها ادمین قادر به تغییر است کاربر می تواند خود امنیت قایل را ایجاد کند
اشتراک گذاری به صورت لینک به صورت معمول نمی­شود کاربر می تواند لینکی تهیه کند و با دسترسی دلخواه به اشتراک بگذارد

درگاه یا پورت

FTP server معمولا از شماره پورت‌های 20 و 21 برای انتقال فایل استفاده می­کند، اما در سرور‌های ابری و ذخیره سازهای آن شما می‌توانید برای انتقال فایل پورت دلخواه خودتان را تنظیم کنید، که البته این کار به امنیت نیز کمک فراوانی می‌کند زیرا هکرها در FTP server  برای حمله نیاز به شناسایی پورت ندارند اما در سرور‌های ابری کار برایشان کمی سخت می‌شود و در قدم اول باید پورت انتقال را مشخص کنند.

درایوهای ابری

با توجه به گسترش روز افزون رایانش ابری شما برای اشتراک فایل می‌توانید از سرویس‌های درایو ابری مانند dropbox,googldrive,dropbox,onedrive و یا غیره استفاده نمایید که با نگاهی اجمالی به هزینه آن شاید برای موسسات هزینه آن مقرون به صرفه نباشد اما راه دیگر استفاده از برنامه های open source مانند next-cloud است که شما می‌توانید با راه‌اندازی آن بر روی یک سرور ابری یک فضای اشتراک ابری با آرم شرکت خود داشته باشید و در هزینه مصرفی شرکت صرفه جویی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

دریافت سرویس تست رایگان

ارتباط با ابر زَس

تلفن:        91078149 –  021

ایمیل:       [email protected]