BDaaS نردبانی برای سازمانها و شرکتهای کوچک
با گسترش رایانش ابری جهشی در دنیای مجازی سازی و رایانه رخ داد. شرکتهای کوچک که توانایی خرید سرورهای فیزیکی را نداشتند اکنون میتوانستند سرورهای ابری تهیه کرده و از Big data استفاده کنند
BDaaS چطور به وجود آمد
در گذشته نه چندان دور هرگاه به سازمان یا نهادی مراجعه میکردیم، روی میزها پر بود از کاغذ و سند و … که همه آنها دارای اطلاعاتی بودند که باید به صورت صحیح بایگانی و ذخیره سازی میشد. پس برای ذخیرهسازی نیاز به اتاقهای بزرگ و کمدهایی برای ذخیرهسازی بود. گاهی آنقدر این اسناد زیاد بود که مراجعه به آنها و بررسی یک پرونده خودش معضل به حساب میآمد. تا اینکه سیستمهای رایانهای به کمک نهادها و سازمانهای بزرگ آمدند.
اما چرا سازمانهای بزرگ؟ چون هزینه تهیه سیستم برای شرکتهای کوچک مقدور نبود و همچنین فضای مناسب برای نگهداری این تجهیزات را نداشتند پس در عمل شرکتهای کوچک به کمدهای خود بازگشتند اما دیری نگذشت که با ظهور مجازیسازی شرکتهای کوچک هم میتوانستند با اجاره یک VM یا همان ماشین مجازی امور رایانهای خود را انجام بدهند سیستمهای اتوماسیون اداری و حضورغیاب از سیستمهایی بودند که میشد آنها را با یک ماشین مجازی ایجاد نمود، اما مشکل اصلی هنوز پا برجا بود. آنالیز اطلاعات یک شرکت و تحلیل آنها حجم اطلاعات در سالهای اخیر به قدری زیاد شد که شرکتهای بزرگ هم در تحلیل آن ناتوان شدند. گاهی اوقات حجم این اطلاعات به پتا بایت میرسید. اما سوال این است که تحلیل اطلاعات بزرگ چه کمکی میتواند به یک شرکت کند؟
مسیر پیشرفت شرکتها پر از فراز و نشیب است و تجربههای بسیاری از این حوادث به دست میآید و با گسترش روز افزون حجم اطلاعات ایجاد بستری مناسب برای شرکتها کار دشواری به نظر میرسد. در اینجا نه تنها دادههای بزرگ خود راه کار نیستند بلکه مشکل ساز هم خواهند بود. اما با ساختار مناسب برای اطلاعات و تحلیل آنها در رده مدیریت میتوان تصمیمهای ساختار یافته و حتی ساختار نیافته را به راحتی اتخاذ کرد و آینده روشنی برای شرکت به ارمغان آورد. اهمیت این امر به حدی بود که در گذشته مهندسان اطلاعات و دانشمندان داده، وقت زیادی را برای این امر یعنی big data analytics یا BDA صرف مینمودند، اما با پیدایش سیستمهای تصمیم یار، سیستمهای هوش مصنوعی و در نهایت سیستمهای خبره کارها و فرایند آنها سرعت بیشتری به خود گرفت و میزان ضررهای مالی شرکتها تا حد چشمگیری کاسته شد اما هنوز به علت هزینه بالای این سیستمها شرکتهای کوچک از مزیت این سیستمها بیبهره بودند، تا زمانیکه سرورهای ابری شروع به گسترش کردند.
مزیت سرورهای ابری نسبت به سروهای فیزیکی در BDaaS
با گسترش رایانش ابری و سروهای کلود جهشی در دنیای مجازی سازی و رایانه رخ داد. شرکتهای کوچک که توانایی خرید و نگهداری سرورهای فیزیکی را نداشتند اکنون میتوانستند سرورهای ابری تهیه کرده و از Big data استفاده کنند. شرکتهای بزرگ هم سرورهای فیزیکی خود را به صورت ابر خصوصی طراحی کردند زیرا عیب سرورهای فیزیکی بدین صورت بود که هر سرور محدود به سخت افزار خودش بود و در صورت تکمیل ظرفیتش با خطا مواجه میشد، اما سرورهای ابری متفاوت بودند و میتوانستند از تمام ظرفیت پردازندههای موجود در سیستمها موجود در ابر استفاده کرده و خطاهای رایج سرورهای فیزیکی را برطرف کنند.
در سرورهای ابری به علت توزیع بار بر روی پردازندههای مختلف از اضافه بار یا Overhead بر روی پردازشگر جلوگیری میشود و میتوان با سرعت بالا اطلاعات را بررسی، ذخیره سازی و آنالیز کرد. همچنین با استفاده از تکنولوژی CDN دیگر شرکت ها محدود به مکان نمیشوند و کاربران به راحتی میتوانند اطلاعات را وارد سیستم و یا از آنالیز آن بهره ببرند. با گسترش BDaaS و تاثیر مستقیم آن بر روی صنعت به زودی شاهد تغییر سرمایهگذاری به سمت هوشمندسازی کارها خواهیم بود و آنالیزگرهای سنتی مانند صفحات گسترده جایگاه خود را به ابزارهای هوشمند تجاری خواهند داد در نمودار زیر تغییرات ابزار آنالیز در حال حاضر و پنج سال آینده بررسی شده است.
همچنین شرکتها با سرمایهگذاری بر روی سرورهای ابری تمایل زیادی به این سرورها نشان دادند به صورتی که طبق تحقیقات IDC روند سرمایهگذاری بر روی سروهای کلود 2.5 برابر شده است.
آمار افزایشی BDaaS
با نگاهی گذرا به آمار BDaaS و رایانش ابری به سهولت متوجه روند چشمگیر این دو صنعت و تلفیق این دو با هم خواهیم شد.
- روند تولید اطلاعات از سال 2003 به بعد با افزایش چشمگیری روبرو شد که به آن انفجار اطلاعات می گویند اگر بخواهیم با یک مثال آن را توضیح دهیم میتوان گفت، تمام اطلاعات به دست آمده از آغاز پیدایش تا 2003 سال برابر با اطلاعات دو روز در این سالها می باشد.
- 20% سرمایه گذاری فناوری اطلاعات بر روی سیستمهای ابری است که تا سال بعدی نرخ رشد به 35% خواهد رسید.
- تا سال 2019 بیش از نیمی از اطلاعات سازمانها به سمت سرورهای ابر مهاجرت کرده است، البته این مقدار با شروع ویروس کرونا به نرخ رشد 80% رسیده است.
- پیشبینی میشود که درآمد حاصل از BIG data تا سال 2021 به عدد تقریبی 88 میلیارد دلار در سال برسد.
- تا سال آتی بیشتر شرکتها با توجه به روند سیستمهای ابری و افزایش توانمندیها آن از مزایای BDaaS در صنعت، تجارت، آموزش و امور نظامی و … استفاده خواهند کرد و از آنالیز BDaaS میتوانند راه کارهای مفیدتر و مطمئنتری را برای شرکت و سازمانشان ایجاد کنند.
- با گسترش ویروس کوید 19 بهترین روش برای کارمندان دورکاری است که این روش با سرورهای ابری به راحتی قابل استفاده است و جمع آوری اطلاعات با این سیستم به سهولت انجام خواهد پذیرفت.