با گذشت زمان سرعت تغییر تکنولوژی روز به روز بیشتر شده و هر روز شاهد ظهور یک تکنولوژی جدید در عرصه فناوری هستیم. دنیای هاستینگ نیز در این دوران تغییرات زیادی
با گذشت زمان سرعت تغییر تکنولوژی روز به روز بیشتر شده و هر روز شاهد ظهور یک تکنولوژی جدید در عرصه فناوری هستیم. دنیای هاستینگ نیز در این دوران تغییرات زیادی داشته است. در اوایل سرورها به صورت مستقیم و کامل اجاره داده میشد اما با پیدایش فناوری مجازیسازی تکنولوژی هاستینگ به سمت VPS کشیده شد. اما این روند خود نیز دستخوش تغییرات شد. مجازیسازی به صورت و انواع مختلف روی نشان داد و نوع ارتباط ماشینهای مجازی با منابع سختافزاری در حال تغییر بود. کاربران نیز با تغییر هاستینگها خدمات بهتری را ارائه دادند. اما باز کافی نبود چون در هاستینگهای قدیمی تمام اطلاعات بر روی یک سرور قرار داشت و اگر سرور خاموش میشد، تعداد زیادی از سرورهای کاربران از کار میافتاد. حتی در مواقعی با از بین رفتن سرور یا حوادث غیر مترقبه اطلاعات از بین میرفت. در اینجا سرورهای ذخیره سازی در هاستینگها توانستند مشکلات را از بین ببرند و مدیریت ذخیره سازی را بر عهده بگیرند. سیستمهای بکآپگیری وظیفه محافظت از اطلاعات را عهدهدار شدند و در صورت از بین رفتن اطلاعات، به راحتی ریکاوری یا بازگردانده میشد. اما هنوز مشکل اصلی، میزان استفاده از رم و CPU درون یک سرور بود و مشکل جابهجایی بین سرورها هنوز خود معضل بزرگی محسوب میشد. به مرور زمان با پیدایش تکنولوژی رایانش ابری دنیا دستخوش تغییرات بزرگی شد. با اینکه اصطلاح رایانش ابری مدتها بر روی زبانها بود اما شرکتهای کمی سعی بر راهاندازی آن کرده بودند. تجربیات موفق رایانش ابری در شرکتهای بزرگی مانند Amazon، مایکروسافت،گوگل، IBM و. . . شرکتهای دیگر را به سمت خود جذب کرد. رشد رایانش ابری چنان با سرعت اتفاق افتاد که تمام اروپا و کشورهای آمریکای شمالی و بخش عظیمی از آسیا به سمت این تکنولوژی کشیده شدند. اما هنوز بسیاری از شرکتهای هاستینگ سعی بر باقی ماندن بر روی سیستم سنتی داشتند. آن هم به این دلیل که بین خیلی از متخصصان کامپیوتری متداول بود که "تا سیستم عیب پیدا نکرده نیازی به نغییر ندارد". البته این دید یک دید راحتطلبانه است و به همراه خود انواع مشکلات امنیتی و مصرف بیش از اندازه را در پی خواهد داشت.
خیلی از شرکتها هم با این استدلال از تغییر سر باز زدند. اپیدمی رایانش ابری به سرعت در حال تغییر هاستینگها بود و مشتریان از مزایای این تغییرات برخوردار بودند. اما کماکان شرکتهایی بودند که ساختار سنتی را به ساختار ابری ترجیح میدادند.
ساختار سیستمهای سنتی معمولا به صورت paravirtualization و یا full-virtualization است اما سیستم ساختار ابری بر اساس OS-virtualization و یا کانتینر ایجاد شده که مفهومی کاملا مجزا دارد. اتلاف منابع در سیستم جدید به شدت کاهش پیدا کرده و استفاده از منابع برای هاستینگ حداکثری است. فرقی ندارد کاربر در کدام دیتاسنتر VPS خریداری کند. زیرا در سیستم ابری امکان انتقال بین دیتاسنترها به راحتی صورت میپذیرد و مانعی برای مشتری وجود ندارد.
کاربران میتوانند از VPS خریداری شده به راحتی پشتیبان تهیه کرده و در دیتاسنتری دیگر ذخیره کنند تا از امنیت اطلاعات خود اطمینان حاصل کنند.
از عللی که شرکتهای سنتی ترجیح میدهند ساختار خویش را تغییر ندهند میتوان به علل زیر اشاره کرد.
1-دریافت هزینه بیشتر از مشتری: در ساختار سنتی، هاستینگ هزینه ماشین را به صورت کلی دریافت میکند و تفاوتی ندارد که ماشین در چه وضعیتی است. و یا از منابع استفاده میکند یا خیر. اما در هاستینگ ابری کاربر تنها به اندازه استفاده هزینه پرداخت میکند و این به نفع کاربر است.
2-عدم نیاز به متخصصان درهاستینگهای سنتی: معمولاهاستینگهای سنتی از برنامههای کرک شده یا لایسنس دار استفاده میکنند و از برنامههای به روز دوری میکنند تا هزینه R&D از سیستم حذف شود. با حذف R&D دیگر نیاز به متخصصان به روز نمیباشد.
3- عدم نیاز به منابع بالا: در بعضی از موارد برخی از شرکتها تنها با در اختیار داشتن چند سرور اقدام به راهاندازی هاستینگ کردهاند. در این حالت کاربر قادر به افزایش منابع به اندازه دلخواه نیست.
البته این مزیتها را از دید کاربر نیز باید بررسی کرد که در برخی از موارد کاربر با آن مشکلی نداشته اما در برخی از موارد دیگر منجر به نارضایتی کاربر میشود.
در کل راهاندازی سیستم ابری برای یک هاستینگ هزینه بالایی دارد و این یکی از مواردی است که شرکتها از این تغییر خودداری میکنند. اما سیستم ابری مطابق و به صرفه برای مشتری است.
از مزایای سیستم ابری میتوان به نکات زیر اشاره کرد
1-دسترسی کاربر به منابع بیشتر
2-سهولت در جا به جایی کاربران بین سرورها یا حتی دیتاسنترها
3-استفاده از تکنولوژی برتر و به روز مانند کانتینرها
4-ایجاد بستری برای دیگر سرویسهای ابری مانند SAAS،PAAS،ٍMAAS،EAAS و. . .
5-اشتراک هاستینگها
6-یکپارچه سازی شبکه
7-واگذاری برخی از کارها به کاربر مانند ارتقا
8-صرفهجویی در هزینه کاربر
9-جلوگیری از اتلاف منابع
در کل باید این نکته را در نظر گرفت که تغییرات در سیستم و ابری شدن هاستینگ به نفع هردو طرف میباشد. هم سرویس دهنده هم سرویس گیرنده؛ اما باز کاربر هنگام خرید VPS باید به چند نکته توجه کنند
1-انتقال سرویس از یک هاست به هاست دیگر
2-میزان پایداری هاست
3-پشتیبانی مناسب و تخصصی
4-پاسخگویی 7/24
5-سرویس دهی سریع
6-امکان ارتقا ماشین مجازی
7-امنیت
با توجه به موارد مذکور به زودی شاهد حرکت هاستینگها به سمت ابری شدن هستیم و کاربران دنیای مجازی خواهان خرید VPS به صورت ابری هستند. اما باید در نظر گرفت با هزینه بالای این سرویس حرکت به این سمت کمی با مشکل و تاخیر صورت خواهد گرفت و شرکتها در بازه زمانی بزرگی این تغییر را انجام خواهند داد. همچنین ارتباط یکپارچه شبکهای نیاز به یک زیرساخت ارتباطی وسیع دارد که هاستینگها به راحتی بتوانند دیتاسنترها را به هم وصل کنند. اما نکته غیر قابل انکار این است که رایانش ابری راهکار آینده زمین است.