مقالات

VNF چیست؟

هدف اصلی این مقاله آشنایی با (VNF (Virtualized Network Function که اولین کامپوننت از معماری NFV است. با ما همراه باشید تا با مفهوم VNF و ویژگی های منحصر به فرد آن بیشتر آشنا شوید.

مفهوم VNF چیست؟

اگر بخواهیم VNF را به فارسی ترجمه کنیم شاید بهترین ترجمه آن تابع شبکه مجازی سازی شده است.قبل از اینکه مفهوم را در قابل یک جمله تخصصی معرفی کنیم بهتر است در قالب یک مثال این مفهوم را توضیح دهیم. فرض می کنیم یک شبکه داریم که بر روی ترافیک وارد شده به آن، سه عمل مختلف انجام می شود. ترافیک ابتدا وارد یک IDS سخت افزاری می شود تا از خطرناک نبودن ترافیک اطمینان حاصل گردد. سپس برای مشخص شدن سرویس مورد نیاز، ترافیک وارد یک DPI شده تا از محتوای آن اطلاعاتی به دست آید و دسته بندی گردد.

VNF چیست ؟

در مسیر هر دسته از ترافیک نیز یک LoadBlancer قرار دارد تا ترافیک به طور متوازن بین لینک ها پخش شود. هر کدام از دستگاه های IDS و DPI و LoadBlancer یک رفتار خاص را بر روی ترافیک انجام می‌دهند. حال در شبکه های سنتی به ازای هر کدام از عملیات یاد شده یک یا چند دستگاه با سخت افزاری خاص قرار دارد که این امر هزینه های مالی،نگهداری و نیروی انسانی و … بسیار زیادی را می طلبد. حال فرض کنیم به ازای هر تعداد از عملیات، یک سخت افزار معمولی (سخت افزار یک کامپیوتر معمولی) وجود داشته باشد که این امر با تکنولوژی مجازی سازی امکان پذیر بوده و ما می توانیم هر کدام از رفتارهای مطرح شده را (بررسی امنیتی ترافیک، بررسی محتوای ترافیک و تقسیم بار بین لینک ها) با استفاده از این تکنولوژی پیاده سازی کنیم.

در انتها بهتر است بگوییم مفهوم VNF، عملیات انجام شده بر روی ترافیک، به صورت مجازی سازی شده بر روی یک سخت افزار است.

VNF چه ویژگی های منحصر به فردی دارد؟

مستقل بودن از لایه سخت افزای: همنطور که در مثال هم گفته شد، VNF ها به سخت افزار خاصی وابسته نیستند و این قابلیت را دارند که بر روی هر نوع سخت افزاری که قابلیت مجازی سازی را پشتیبانی می کند، پیاده سازی شوند.

انعطاف پذیری

VNF ها به سرعت می توانند در هرجای شبکه ایجاد و به راحتی از بین روند و به دلیل ماهیت نرم افزاری بودن به راحتی می توانند با هم ارتباط برقرار نموده و همچنین می توانند با شبکه بدون هیچ سرباری منطبق شوند.

مقیاس پذیری

VNF ها به دلیل ماهیت مجازی بودن هر تعدادی که لازم باشند می توانند در سطح شبکه (بسته به منابع موجود شبکه ) ایجاد شوند و هرگاه که بار استفاده از یک VNF زیاد شد تعداد بیشتری از آن ایجاد و زمانی که استفاده از آن VNF کم شد به سرعت VNF های اضافه از مدار شبکه حذف می‌شوند.

کاهش هزینه‌ها

VNF ها به دلیل قابلیت اجرا بر روی هر سخت افزاری به راحتی هنگام خراب شدن یا هنگام به روز رسانی تعویض می شوند که این امر هزینه نگهداری و نیروی انسانی را به شدت کاهش داده و به دلیل استفاده بهینه از سخت افزارهای موجود هزینه های خرید و نگهداری را به شدت کاهش می دهد.

امروزه از VNF ها در صنعت و محیط های عملیاتی به طور گسترده استفاده می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

دریافت سرویس تست رایگان

ارتباط با ابر زَس

تلفن:        91078149 –  021

ایمیل:       Sales@XaaS.ir