مقالات

سرور ابری، پرستار شما

سرورهای ابری در خدمت نظام سلامت

یکی از بخشهایی که نیاز به حفظ و دسترسی مداوم به اطلاعات دارد حوزه درمان و سلامت است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگام مراجعه به پزشک دفترچه درمانی همراهتان نبوده است، یا در بیمارستان‌ها بیمارانی را مشاهده کرده باشید که از طریق اورژانس به بیمارستان منتقل شده‌اند و پزشکان به سابقه بیمار دسترسی نداشتند و بسیاری از مواد مشابه که همگی این موارد باعث اختلال در خدمات‌رسانی و درمان می‌شود. با ظهور و گسترش سرو‌رهای ابری صنعت درمان نیز متحول شده است و در آینده نزدیک شاهد شکوفا شدن رایانش ابری در این بخش خواهیم بود، اما چگونه سرورهای ابری به بخش درمان و سلامت کمک می کنند؟

ابر سلامت

سرورهای ابری با ذخیره سازی اطلاعات و اعطا دسترسی به کاربران درهمه جای دنیا، یک سیستم یکپارچه سلامت و درمان به وجود می آورند که پزشکان و بیماران می‌توانند در هر زمان و مکان به اطلاعات درمانی دسترسی داشته باشند. هم چنین استفاده از تکنولوژی‌های جدید در این عرصه مانند شبکه‌های BAN وAI/ML و استفاده از سنسورها به بیماران کمک کرده  و در شرایط بحرانی با تشخیص خطر و اعلان آن به مراکز فوریت‌های پزشکی باعث حفظ جان انسان‌ها می‌شوند.

مزایای ابر سلامت

یکپارچه سازی: از مزایای سرورهای ابری در سیستم درمانی در وهله اول ایجاد یک سیستم یکپارچه پزشکی می‌باشد که پزشکان می‌توانند سابقه درمانی بیمار را در آن ثبت نمایند.

حذف کاغذ و حفظ محیط زیست: سالانه مقدار زیادی کاغذ در سیستم درمان مصرف می‌شود که با الکترونیکی شدن این حوزه کاغذ‌ها حذف و درختان نفس راحتی خواهند کشید هم چنین بیماران به علت نداشتن دفترچه  و یا پر بودن آن متحمل هزینه اضافی نخواهند شد

موارد اورژانسی: در موارد اورژانسی که بیمار بیهوش و بدون همراه است تنها با استفاده از سنسو‌رهای بیومتریک می‌توان تمام سابقه پزشکی بیمار را دریافت نمود و با این روش سرعت درمان افزایش می یابد

مراقبت همیشگی از بیمار: با وجود سرورهای ابری و ذخیره‌سازی اطلاعات در آن بیمار می‌تواند از طریق برنامه‌های ابری و دستگاه‌های متصل به سرورهای ابری، از وضعیت سلامت خود آگاه شده و با استفاده از سنسورهای کوچکی که درون لباس و یا زیر پوست کارگذاری می‌شوند به صورت آنلاین وضعیت خود را بررسی و در صورت خطر اقدامات لازم برای او انجام گیرد.

مشاوره پزشکی به صورت دور کاری: تصور کنید شما در خانه خود نشسته­‌اید و بدون مراجعه به مراکز پزشکی و با پرداخت آنلاین به راحتی توسط دکتر متخصص ویزیت می‌شوید و این روش مدیون سنسورهای کوچکی است که در اطراف شما وجود دارد با استفاده از این روش دیگری نیازی به طی کردن مسافت و اتلاف وقت ندارید.

رتبه‌بندی پزشکان: همچنان که سابقه بیماران در سیستم ثبت می‌شود سابقه پزشکان نیز در آن ثبت می‌گردد و به مراجعه کنند‌گان این امکان را می‌دهد که به بهترین متخصص مراجعه کنند. همچنین وزارت بهداشت می‌تواند بر اساس معیارهای استاندارد، پزشکان را طبقه‌بندی نماید.

پیش گیری از مافیای پزشکی: با استفاده از سیستم‌های ابری میزان مراجعه کننده به پزشکان و درآمد ایشان مشخص شده و مافیای موجود در این حوزه رو به انحطاط خواهد رفت.

معایب ابر سلامت

هزینه: اولین و مهمترین بخش در رشد تکنولوژِی صرف هزینه‌های لازم در این بخش است. مطمئنا برای توسعه و رشد تکنولوژی باید هزینه‌هایی در زیر ساخت‌های کشور و همچنین در ارائه اینترنت به آحاد مردم شود تا مردم به سیستم‌های کلود به راحتی دسترسی داشته باشند. همچنین خریداری دستگاه لازم برای کاربران و پزشکان ممکن است هزینه‌هایی را به کاربران تحمیل نماید و با امتناع کاربران از پذیرش تکنولوژی مواجه شویم.

امکان فاش شدن اطلاعات پزشکی: در صورت ناقص بودن زیر ساخت‌ها و استفاده نادرست ازسیستم، امکان فاش شدن اطلاعات محرمانه کاربران وجود دارد، که این موضوع در تناقض با حریم شخصی کاربران است و ممکن است به طور کلی باعث سلب اطمینان از کاربران و عدم قبول سیستم توسط آنها گردد.

عدم دسترسی به سیستم: باید در نظر داشته باشیم این سیستم مبتنی بر دسترسی کاربران به اینترنت یا اینترانت طراحی شده است و اگر کاربران به سیستم دسترسی نداشته باشند اختلال در سیستم به وجود خواهد آمد و شاهد حوادث غیرمترقبه خواهیم بود که ممکن است بعضی از این حوادث به قیمت جان انسان‌ها تمام شود

آموزش سیستم: با توجه به دانش عمومی کاربران تکنولوژی جدید به زمانی برای یادگیری نیاز دارد تا کاربران بتوانند خود را با سیستم سازگار کنند هر چقدر سیستم آموزشی سریعتر صورت پذیرد سیستم‌های سلامت مبتنی بر رایانش ابری جایگاه خود را سریعتر پیدا می‌نمایند.

نیاز به متخصصان: باید در نظر داشته باشیم هر صنعتی برای رشد و پایداری خود نیاز به متخصصانی دارد که باید به تمامی شرایط و جزئیات سیستم آگاه باشند. آموزش سیستم به کاربران ممکن است در چند ماه ممکن باشد، اما ساختن یک متخصص بومی به چند سال زمان احتیاج دارد و احتیاج سیستم به متخصصان امری امکان ناپذیر است.

بهترین راه حل برای این امر رشد نمو متخصصان قبل از راه اندازی عمومی سیستم است که این خود نیاز به سیاستی مدبرانه دارد.

نتیجه‌

با توجه به افزایش روز افزون اطلاعات و همچنین رشد تکنولوژی، تمامی کشورها باید سیستم‌های اطلاعاتی خود را بروز نمایند و این نیازمند طرحی جامع و کامل می‌باشد و نقشه راه باید دقیق تنظیم شده باشد. با توجه به مزایای سرورهای ابری این نکته بر همگان واضح است که جوامع پیشرفته نیازمند تکنولوژی‌های جدید مانند سرورهای ابری می‌باشند و دخالت مافیای اقتصادی در این امر باعث کندی راه در پیشرفت جامعه خواهد شد.

در آینده نزدیک با جمع آوری اطلاعات و استفاده از هوش مصنوعی و سیستم‌های خبره تشخیص و درمان به سرعت صورت می پذیرد و سرورهای ابری ناجی بیماران خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا

دریافت سرویس تست رایگان

ارتباط با ابر زَس

تلفن:        91078149 –  021

ایمیل:       [email protected]